Hoe het begon

Daar stond ik, in de stralende zon, in een Kasteeltuin in België. Het bruidspaar had me gevonden op internet en belden mij met de vraag: “Kun jij ons, een Rasechte Rotterdammer en een geboren en getogen Mokummer, trouwen op 13 augustus in een kasteeltuin in Belgie?”. Stomverbaasd antwoordde ik: “IK geloof niet dat ik dit geloof. Ik hang nu even op om het te laten bezinken en bel zo wel terug!”

Het was echt, ze wilden iets anders dan anders. Na een aantal telefoongesprekken en een ontmoeting bij mij thuis wisten ze het zeker: Ik was degene die op ludieke wijze hun huwelijksceremonie met veel verve zou kunnen doen en zo geschiedde ….

Het hilarische gebeuren werkte fantastisch. In een naaktpak met daarover heen een Jane Fonda outfit, al joggend en stretchend door de kasteeltuin rennen. Had ik nog nooit eerder gedaan, dat niet, maar hee door mijn jarenlange ervaring als actrice, draaide ik daar mijn hand niet voor om en toen de a.s. bruidegom mij riep met de woorden: “Mevrouw, onze Ambtenaar van de Burgerlijke stand staat met panne op de A10. Heeft u toevallig ervaring met mensen trouwen?” en ik zei: “Jazeker, wat een toeval, ik heb vroeger jaaaaaaren mensen getrouwd!”, zag je de opluchting op de gezichten van de 100 gasten, die al een tijdje in de meest prachtige outfits, daar in die zonovergoten kasteeltuin, nietsvermoedend hadden zitten wachten ….

Na 30 minuten “zogenaamd” geïmproviseer, vol humor en mooie momenten, was het tijd voor het officiële gedeelte. Mijn ogen vulden zich met tranen (die ik natuurlijk inhield) en ik vroeg: “Lieve Marcel, neem jij …”

Tijdens deze zinnen wist ik het zeker en meteen: Dit is wat ik wil. Ik wil mensen trouwen. Ik wil die magie voelen. Ik wil een bijdrage leveren aan één van de belangrijkste en mooiste momenten in iemands leven. Wat een eer dat ik dat mocht doen tijdens de mooiste dag uit het leven van in dit geval de twee jongens, die voor elkaar gekozen hadden en Ja! Ik wil! zeiden op al mijn vragen ….

Wil je een ceremonie die net even anders wordt? Humor, spontaniteit, een lach en traan staan centraal in mijn verhaal. Ik ben een improvisatietalent, dat ook erg sterk is in het doorvoeren van een rode draad. Ik heb een professionele en klantgerichte instelling en straal dat ook uit. Ik spreek goed Engels en Duits en heb discretie en integriteit hoog in mijn vaandel. Met mijn “flexibele geest” vind ik daardoor makkelijk aansluiting bij de belevingswereld van de aanstaande paren en kan mij uitstekend uitdrukken.

Als Babs moet je natuurlijk een onbevooroordeelde houding t.a.v. huwelijken en partnerschapsregistraties van personen van verschillend en/of gelijk geslacht hebben.